bier aanbiedingen

De goedkoopste bierprijs bij de super

Voor volume bier is de supermarkt het voordeligst! Opvallend is echter dat iedere supermarkt een eigen A-merk vaker in de aanbieding doet. Ook zijn er grote verschillen in prijs tussen slijters en supermarkten maar ook onderling tussen de supers.

Yenom heeft de bier aanbiedingen van de afgelopen 9 maanden (september 2009 t/m mei 2010) onder de loep genomen. Uit de analyse blijkt dat supermarkten stunten met volume bier en slijterijen met speciaal bier. Een opmerkelijk feit is dat iedere supermarktketen zijn eigen "A-biermerk" heeft dat vele malen vaker in de aanbieding is dan andere A-merken. Daarnaast viel op dat er grote verschillen zitten tussen de aanbiedingsprijs waarvoor een kratje bier over de toonbank gaat en Yenom heeft daarom de goedkoopste bier aanbiedingsprijzen voor je op een rijtje gezet.

Yenom heeft 11 supermarkten: Albert Heijn, Attent, C1000, Coop, Dirk, Deka, EMTE, Golff, PLUS, Spar en Super de Boer en 3 slijterijen: Dirck III, Gall&Gall en Mitra onderzocht. Hieruit bleek dat Heineken het vaakst in de aanbieding is met 98 keer. Plaats twee was voor Grolsch met 94 keer, gevolgd door Hertog Jan (76x), Bavaria (70x) en Amstel (65x).

Top 5 Biermerken bij supermarkten

1. Heineken
87x in de aanbieding
2. Grolsch
71x in de aanbieding
3. Bavaria
64x in de aanbieding
4. Amstel
58x in de aanbieding
4. Hertog Jan
58x in de aanbieding
5. Jupiler
43x in de aanbieding

Als er gekeken wordt naar de top 5 van merken in de aanbieding bij alleen supermarkten dan is bijna dezelfde top 5 te zien. Naast de top 5 biermerken van volumebier is richten slijters zich toch meer op om bier zoals Duvel, Leffe, Texels, Kasteel, Jopen, Hoegaarden, Palm, La Trappe of De Leckere in de aanbieding te doen. Top 5 van merken ziet er als volgt uit, voornamelijk volume biermerken:

Top 5 Biermerken bij slijters

1. Grolsch
23x in de aanbieding
2. Hertog Jan
18x in de aanbieding
3. Brand
14x in de aanbieding
4. Heineken
11x in de aanbieding
5. Gulpener
10x in de aanbieding

Uit de analyse kwam ook naar voren dat iedere supermarktketen zijn eigen A-biermerk meer, meestal 35% tot 50%, in de aanbieding doet dan andere merken. Dit komt waarschijnlijk doordat de supermarkt beter contacten met deze bierfabrikant heeft of doordat de klanten van die supermarkt vooral dat biermerk drinken. In onderstaande tabel is te zien bij welke supermarkt jouw bier merk vaker in de aanbieding is.

Biermerk het meest in de aanbieding bij de supermarkt

Albert Heijn
Grolsch & Heineken
C1000
Heineken & Amstel
Coop
Heineken
Dirk, Bas & Digros
Bavaria & Hertog Jan
EMTE
Bavaria & Heineken
Golff
Bavaria & Heineken
Plus
Heineken
Spar
Grolsch
Super de Boer
Grolsch & Heineken

Bijna alle supermarkt doen per keer maar 1 biermerk in de aanbieding, toch zijn er supermarkten die verschillende merken tegelijkertijd in de aanbieding doen. Als er meerdere merken tegelijkertijd een actie hebben kan bijvoorbeeld in dezelfde week kan het Heineken kratje en het Amstel kratje in de aanbieding zijn. De Plus loopt hiermee voorop want 17 van de 39 keer waren er meerdere biermerken tegelijk in de aanbieding. Gevolgd door Super de Boer en Dekamarkt. Dat vergroot toch de kans dat jouw biermerk ook in de aanbieding is!

Verder heeft Yenom ook gekeken naar de prijzen van de bieraanbiedingen. Hieruit blijkt dat voor de 10 meest standaard kratten bier de Super de Boer maar liefst 4 keer de allerlaagste bodem aanbiedingsprijs heeft. Maar ook de Coop en EMTE hebben relatief vaak bodemprijzen voor de bierkratten. Hieronder zie je een overzicht van de allerlaagste aanbiedings bierprijs zodat je vanaf nu niet alleen weet wat een goede bier aanbieding is maar ook bij welke supermarkt je de meeste kans hebt om je bier het goedkoopst te halen.

De laagste bierprijs per krat

Biermerk
Prijs
Supermarkten
Alfa 24x30cl
€ 6,73
Super de Boer
Amstel 24x30cl
€ 7,49
Super de Boer
Bavaria 12x30cl
€ 3,33
Vele supermarkten
Brand 12x30cl
€ 4,24
EMTE
Dommelsch 24x30cl
€ 6,73
Super de Boer
Grolsch 24x33/16x45cl
€ 7,99
Albert Heijn
Heineken 24x30cl
€ 7,99
Coop
Hertog Jan 24x30cl
€ 8,79
Coop
Jupiler 24x30cl
€ 6,73
Super de Boer
Palm 24x30cl
€ 9,49
EMTE + Dirk

(Bij deze analyse zijn de Dag-bieraanbiedingen buiten beschouwing gelaten waardoor het mogelijk is dat een krat bier voor een nog lagere prijs verkocht is).

Bekijk hier de actuele bier aanbiedingen van de supermarkten en slijters.