Mitra Slijterij

mitra logo

Op 30 juni 2016 is slijterij Mitra failliet verklaard, de meeste vestigingen (franchisevestingingen) blijven open.

Ongeveer 25 jaar geleden is de Mitra in het noordoosten van het land opgericht door de supermarktketen De Boer. De Boer is later samen gegaan met de supermarktketens Super en De Jong waarna de Super de Boer ontstond. Gelijktijdig zijn de slijterijen losgekoppeld van de supermarkt organisatie en binnen 10 jaar waren er meer dan 60 vestigingen. Door zelfstandige ondernemers ook een Mitra slijterij te laten opzetten is het aantal vestigingen in de jaren tachtig sterk gegroeid. In 1996 is de 150ste winkel feestelijk geopend en dit aantal is in de 2 jaar hierna bijna verdubbeld door de fusie met Cheers en Curio slijterijen.

Rond 2010 had Mitra rond de 300 slijterijen in Nederland, inmiddels is dat aantal gedaald tot 260 slijters die zich voornamelijk in het Noorden en Oosten bevinden.

Mitra ziet zich zelf als een no-nonsense slijterij waar klantvriendelijkheid, service en kennis van zaken de belangrijkste factoren zijn. Dit is terug te zien in de doorlopende korting van ‚Äú6 halen, 5 betalen‚ÄĚ die voor alle wijnen of champagnes geldt.
Verder heeft de Mitra maandelijks proeverijen voor wijnen, whisky, cognac, wodka, rum, port of een andere alcoholische drank.

Mitra heeft een 2 wekelijkse folder met ongeveer 30 a 40 drank aanbiedingen. De aanbiedingen lopen van maandag t/m de zaterdag van de week daarop. Onder de aanbiedingen zijn altijd een aantal Whiskytoppers zowel malt of blended, maar verder staan er ook speciaal bieren, likeuren, rummen, vodka’s en diverse wijnen in.

mitra slijterij