Aldi supermarkt

Aldi logoAldi (een afkorting van Albrecht Discount) is een van oorsprong Duits supermarktbedrijf dat in 1946 in Mülheim an der Ruhr in Noord-Rijnland-Westfalen door de broers Karl en Theo Albrecht is opgericht. Aldi heeft zich sinds de oprichting uitgebreid naar het buitenland en heeft momenteel vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, de VS, Ierland, Slovenië, Griekenland, Hongarije, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Aldi heeft wereldwijd ruim 7600 filialen.

 

In Nederland heeft Aldi circa 460 vestigingen. Een Aldi supermarkt telt gemiddeld maar tien medewerkers en dit past in de filosofie van kostenminimalisatie. De producten van Aldi zijn zeer laag geprijsd. Dit kan mogelijk worden gemaakt doordat het bedrijf kosten bespaart door winkelpanden op goedkope locaties te huren en deze somber in te richten. Ook blijven veel producten in dozen zitten in plaats van dat zij in de schappen worden gezet. Dit scheelt uitpakkosten en draagt bij aan het ‘goedkope imago’. Het assortiment is beperkt en bevat weinig tot geen A-merken, hoewel de laatste tijd de Aldi ook naar een breder assortiment toewerkt. De prijs van Aldi-producten is vaak nog niet de helft van die van de A-merken.

 

Aldi hanteert het ‘Aldi principe’. Dit houdt in dat Aldi wilt dat u de belangrijkste levensmiddelen in uw buurt kunt kopen. Altijd vers, altijd van goede kwaliteit en altijd tegen een lage prijs. Dus: Hoge kwaliteit – Lage prijs.

 

Om dit te bereiken, hanteert Aldi volgens haar website de volgende motto’s:

  • Wij kopen bij de beste leveranciers. In zodanig grote hoeveelheden, dat wij zelf de kwaliteit bepalen, de versheid garanderen en vanzelfsprekend goedkoper inkopen dan al wie kleinere hoeveelheden koopt.
  • Wij garanderen hoge kwaliteit. Deze wordt ons bevestigd door veelvuldige, onafhankelijke analyses.
  • Wij besparen op alles wat producten duurder maakt. Onze winkels zijn niet te groot, ons aanbod is niet te ruim, onze producten zijn sober uitgestald. Onze logistiek is uiterst rationeel.
  • Wij verkopen wat wij beloven: producten van hoge kwaliteit, uitermate vers. Zo goedkoop als alleen ALDI dat kan.
  • Wij zijn trots op onze vriendelijke en ervaren medewerkers. En op ons succes. 65% van de gezinnen koopt nu reeds bij ALDI.
  • Wij danken u voor uw trouw. Indien een product u toch niet bevalt, garanderen wij u terugname en terugbetaling, zonder opgave van reden.
  • Wij beloven dat wij ons ALDI-principe, in uw belang, altijd en overal consequent toepassen. Daar kan u zich zelf van overtuigen. Dag na dag.

 

Aldi heeft lange tijd het imago gehad van supermarkt met goedkope artikelen van slechte kwaliteit voor arme mensen. Tegenwoordig is dat imago sterk verbeterd: ook welgestelde mensen kopen bij Aldi en uit onderzoek blijkt dat de producten juist een goede tot zeer goede kwaliteit hebben. In Duitsland heeft Aldi tegenwoordig zelfs een soort van ‘cultstatus’ bereikt. Aldi breidt haar aantal vestigingen in Nederland nog verder uit.

 

Aldi verkoopt wekelijks ook andere artikelen dan levensmiddelen. Deze staan elke week op de website onder het ‘Aldi Actueel’. Op woensdag en op zaterdag komen de nieuwe producten binnen. Vaak worden de producten tegen afbraakprijzen aangeboden. En de producten zijn soms zo populair, dat iemand die een product wenst te kopen op woensdag- of zaterdagochtend vóór openingstijd bij de voordeur moet staan, omdat de artikelen vaak binnen een uur uitverkocht zijn. Deze aanbiedingen bestaan vaak uit non-food producten zoals kleding, tuin artikelen, huishuidelijke spullen, gereedschap, speelgoed, elektronica, gadgets en vele andere. Deze producten vind je op Yenom voornamelijk terug onder de categorie Overig

Naast deze ‘non-food’ producten heeft Aldi ook levensmiddelen in de aanbieding. Deze producten zijn te vinden onder ‘Inkooptip’. Het betreft een beperkte selectie van producten die tegen een scherpe prijs verkocht worden. Ook deze producten worden vernieuwd op woensdag en zaterdag. Deze producten vind je in relevante categorieën, maar ook onder Aldi - aanbiedingen

 

Wil je graag zien welke Aldi aanbiedingen actueel zijn of wat er volgende week in de aanbieding is, bekijk het aanbiedingen overzicht van de Aldi op Yenom.nl.

 

aldi winkel

 

Naar de Aldi website