Boni supermarkt

Boni logo

De eerste Boni Supermarkt is opgericht in 1972 en had als doel ‚ÄúDe goedkoopste zijn met A-merken‚ÄĚ. Dit was zo‚Äôn groot succes dat er al snel meerdere vestigingen werden geopend. Bijna alle Nederlandse supermarkten gebruiken de naam van de oprichter als naam voor de supermarktketen. Dit is niet het geval bij Boni. Het is zelfs zo dat men bij Boni niet goed weet waar de naam vandaan komt. Men veronderstelt dat er voor de naam Boni gekozen is, omdat Boni het meervoud is van het Franse woord Bonus.

Boni supermarkten hoort met 43 filialen tot de kleinere supermarktketens in Nederland. De supermarkten liggen voornamelijk in midden Nederland, zowel in het oosten als het westen. De slogan van Boni supermarkten is ‚ÄúThuis bij Boni‚ÄĚ.

Boni supermarkt heeft o.a. wekelijks scherpe aanbiedingen, ‚ÄúBudget artikelen‚ÄĚ en ‚ÄúAltijd goedkoop‚ÄĚ producten. De Budget artikelen zijn de discount producten of ook wel C-merken genoemd, deze zijn de goedkoopste producten binnen een artikelgroep. De naam zegt het eigenlijk al ‚ÄúAltijd goedkoop‚ÄĚ producten zijn altijd goedkoop bij de Boni.

Boni heeft wekelijkse aanbiedingen die van woendag t/m dinsdag lopen. Over 2009 had Boni iedere week ongeveer 30 a 35 aanbiedingen maar sinds de prijzenoorlog weer opkomt in supermarktland heeft Boni sinds 2010 het aantal aanbiedingen per week verhoogd naar 50 a 60 stuks. De aanbiedingen zijn veelal A-merken maar daarnaast heeft Boni ook vers producten in de aanbieding zoals vlees, groente en fruit. In de winkel staat bij iedere aanbieding of actie artikel een actie schapkaartje zodat je de aanbieding niet over het hoofd kan zien.

Sinds 2011 heeft Boni supermarkt ook een online webwinkel, hiermee is Boni na Albert Heijn de tweede supermarktketen met een webwinkel. Producten worden thuisbezorgt of men kan de boodschappen komen op halen in een van de afhaal filialen.

Wil je graag zien welke Boni aanbiedingen actueel zijn, bekijk het aanbiedingen overzicht van Boni op Yenom.nl

 

Boni supermarkt

Naar de Boni supermarkt website