Dekamarkt supermarkt

Dekamarkt logo

Dekamarkt is in 1941 als een kruidenierszaak in Velsen-Noord begonnen. De naam ‘Deka’ is afgeleid van de initialen van de oprichter Dirk Kat. In 1949 opent de innovatieve ondernemer onder de naam 'Kijkgrijp' de eerste volledige zelfbedieningswinkel in Nederland. Later wordt de winkel bekend als de Dekamarkt. Dekamarkt is vertegenwoordigd in het noorden van Nederland in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Friesland en Drenthe. Dekamarkt opereert breder dan alleen als supermarkt keten. Zo zijn er Deka tuincentra en een Deka wijnmarkt die via internet wijn verkoopt. In haar winkels heeft Dekamarkt ook veel aandacht voor de slagersafdeling, de slijterij en bakkerij.

 

In 2001 ging Dekamarkt samenwerken met Dirk van den Broek. DekaMarkt en de samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven fuseren in 2009 tot de Detailresult Groep NV. Binnen deze organisatie richt Dekamarkt zich op klanten die wat meer service en luxe willen.

 

Met ruim 85 supermarkten behoort Dekamarkt tot de middelgrote supermarktketens. Dekamarkt onderscheid drie typen supermarkt:

  • Buurtsuper - kleine supermarkt met volledige zelfbediening waar de consument terecht kan voor de alledaagse boodschappen. Het assortiment is beperkt en aangepast aan de winkel;
  • Supermarkt - winkel met zelfbediening en één of meerdere bedieningsafdelingen. Hier kan de klant terecht voor al zijn of haar boodschappen. Het assortiment is ruimer en gevarieerder dan in een buurtsuper;
  • Regio super - grote supermarkt met zelfbedieningsafdelingen en alle bedieningsafdelingen en een zeer uitgebreid assortiment. Deze winkels hebben ook een infobalie met tabakverkoop.

 

Het motto van Dekamarkt is: ‘Vers, Vriendelijk & Voordelig’. De inrichting en uitstraling van de winkels, de service en het assortiment vervullen hierbij een belangrijke rol. Naast A en B merken verkoopt Dekamarkt ook producten onder haar eigen naam ‘Deka vers’ en huismerk Perfekt.

 

Dekamarkt heeft wekelijks 75 tot 85 nieuwe aanbiedingen. De Dekamarkt aanbiedingen zijn geldig van zondag t/m zaterdag. Naast aanbiedingen voor reguliere levensmiddelen en boodschappen heeft Dekamarkt ook kortingsacties voor speciale ‘non food’ producten. Met haar eigen slagerij en bakkerij heeft Dekamarkt vaak goede vlees aanbiedingen en brood & banket aanbiedingen. Daarnaast heeft Dekamarkt wekelijks ook veel drank aanbiedingen voor zowel wijn als sterke drank en likeuren.

 

 

Wil je graag zien welke Dekamarkt aanbiedingen actueel zijn, bekijk het aanbiedingen overzicht van Dekamarkt op Yenom.nl

 

deka winkel

 

Naar de Dekamarkt website