Jumbo supermarkt

jumbo logoDe eerste Jumbo winkel is opgericht in 1979 in Tilburg. Vier jaar later is het bedrijf gekocht door de Van Eerd Groep die het tot de supermarktketen heeft gemaakt die wij vandaag de dag kennen. In 2009 heeft Jumbo supermarkten de grotere supermarktketen Super de Boer overgenomen en in 2012 volgde de overname van C1000 supermarkten. Hierdoor is de Jumbo de tweede grootste supermarktketen van Nederland.

 

In totaal had Jumbo voor overname van de Super de Boer en C1000, ongeveer 150 vestigingen. Na de overnames en het ombouwen van de filialen is Jumbo gegroeid naar 600 vestigingen. De Jumbo is met alle overnames bijna even groot als Albert Heijn geworden.

Jumbo claimt de ruimste keuze in producten te hebben voor de laagste prijs. De ruime productkeuze komt doordat de Jumbo zowel A als B merken verkoop maar natuurlijk ook het eigen Jumbo huismerk. Veel Jumbo supermarkten hebben ook een eigen bakkerij of slagerij in de winkel waar dagelijks verse producten gehaald kunnen worden. Klantvriendelijkheid staat al generaties centraal bij Jumbo supermarkten. Dit is terug te zien in het feit dat jumbo sinds 2005 tot en met 2009 gekozen is als Beste winkelketen van het jaar in de categorie supermarkten.

 

Volgens de Jumbo ligt het geheim om jaar naar jaar de ‚ÄúBeste Supermarkt‚ÄĚ te worden in de 7 dagelijkse zekerheden van Jumbo supermarkten. De 7 dagelijkse zekerheden zijn:

  • Euro‚Äôs goedkoper: Treft u zelf een product elders goedkoper aan? Meld het bij de Servicebalie van uw Jumbo winkel. Jumbo past de prijs meteen aan en als dank krijgt u van de Jumbo het artikel gratis mee naar huis*
  • Service met een glimlach: Jumbo wil dat u zich thuis voelt in de Jumbo winkel. Daarom doen zij er alles aan om u gezellig en gastvrij terzijde te staan.
  • Voor al uw boodschappen: Het assortiment van Jumbo bestaat uit meer dan 32.000 artikelen. Van A-merk tot het extra voordelige Jumbo Budgetmerk. En natuurlijk het Jumbo huismerk.
  • Vers is ook echt vers: Is de uiterlijke houdbaarheidsdatum van een vers product vandaag of morgen? Dan krijgt u het product gratis mee*.
  • Vlot winkelen: Bent u de vierde wachtende in de rij en kan er nog een kassa open? Dan krijgt u al uw boodschappen gratis*!
  • Niet tevreden? Geld terug: Bij Jumbo gaan we voor 100% tevreden klanten. Bent u toch niet tevreden over √©√©n van onze producten? Ga naar de Servicebalie in de winkel. Dan krijgt u gratis een vervangend product of uw geld terug.
  • Uw wensen staan centraal: Jumbo kan alleen succesvol zijn als u tevreden bent.

 

* Lees voor de voorwaarde op de 7 dagelijkse zekerheden wel eerst de spelregels

 

Oorspronkelijk had Jumbo geen wekelijkse aanbiedingen of korting maar Jumbodeals, dit waren maandelijks ongeveer 50 producten die de hele periode goedkoper zijn. Zoals de naam al zegt ze zijn ingekocht met een voordeel. Deze kortingen en aanbiedingen zijn regelmatig van toepassing als je meerdere stuks van hetzelfde product koopt. Dit was in lijn met de strategie "altijd goedkoop" te zijn.
Toch werkt Jumbo supermarkten sinds 2010 net als andere supermarktketens ook met wekelijkse kortingen of aanbiedingen. Tot 2012 bestond het grootste deel Jumbodeals uit maandelijkse aanbiedingen, tegenwoordig zijn het alleen nog maar week aanbiedingen en kortingen.
Veel voorkomende acties en aanbiedingen zijn: 3+1 Gratis, 2+1 Gratis, 1+1 Gratis, 2e Halve prijs of een aantal producten halen voor een vast bedrag. Deze acties en aanbiedingen zijn voornamelijk gericht op levensmiddelen aangezien de Jumbo geen tot zeer weinig non-food producten verkoopt.

 

De weekaanbiedingen lopen precies 1 week en beginnen op de woensdag. De maand oude aanbiedingen 'Jumbodeals' waren 4 weken geldig en liepen ook vanaf woensdag t/m dinsdag 4 weken later. Jumbo heeft een periode ook gebruik gemaakt van dagklappers (aanbiedingen die 3 dagen geldig waren), maar daar zijn ze mee gestopt. Wil je graag zien welke Jumbo aanbiedingen actueel zijn of wat er volgende week in de aanbieding is, bekijk het aanbiedingen overzicht van de Jumbo op Yenom.nl

 

jumbo truck

 

Naar de Jumbo supermarkt website