Lidl supermarkt

Lidl logoLidl is van oorsprong Duits bedrijf dat in het grootste deel van Europa actief is. Lidl werd in 1930 opgericht als een fruitgroothandel en ontwikkelde zich na verloop van tijd tot een voedselgroothandel. Na een succesvol samenwerkingsverband werd Lidl in 1973 een discountformule. De eerste Nederlandse Lidl supermarktwinkel werd in 1997 in Uden (Noord-Brabant) geopend.

 

Lidl heeft in Nederland ruim 300 winkels en breidt haar aantal filialen steeds verder uit. Tot voor kort nam Lidl voor haar formule duidelijk een voorbeeld aan Aldi met zeer goedkope producten en een goedkope inrichting (de producten staan vaak in hun verpakkingsdozen in de winkel, in plaats van dat zij in schappen zijn gezet).

 

Recentelijk neemt Lidl daar wat mee afstand van, door haar winkels wat completer en verzorgder in te richten, een uitgebreid assortiment te voeren en ook luxere levensmiddelen en producten te verkopen. Waar Lidl echter nog steeds voor staat zijn erg lage prijzen. In Nederland heeft Lidl niet voor niets het motto: “Hoogste kwaliteit voor de laagste prijs”.

 

Rondom Lidl zijn diverse berichten in de pers geweest over slechte arbeidsvoorwaarden en spionage van het personeel. Dat Lidl zich haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, blijkt uit haar nieuwe motto 'op weg naar morgen'. Lidl gaat in haar reclame-uitingen (folders, internet etc.) haar klanten en het publiek informeren over alle positieve activiteiten van Lidl. Lidl is continu actief op zoek naar mogelijkheden voor verbetering met name in het kader van milieu, duurzaamheid en gezonde voeding. Voor Lidl is het op deze weg belangrijk de consument te laten zien, dat Lidl niet alleen dagelijks artikelen van de beste kwaliteit kan leveren, maar dat ze zich ook bewust is van haar sociale verantwoordelijkheid.

 

Lidl heeft twee soorten kortingsacties: de “Onze aanbiedingen” en ‘Goedkoper’. Onder ‘Onze aanbiedingen’ kun je de actuele aanbiedingsacties van deze week bekijken maar ook de aanbiedingen voor de volgende dagen. Deze aanbiedingen bestaan vaak uit non-food producten zoals kleding, tuin artikelen, huishuidelijke spullen, gereedschap, speelgoed, electronica, gadgets en vele andere. Deze producten vind je op Yenom voornamelijk terug onder de categorie Overig

De aanbiedingen van de Lidl hebben een andere looptijd dan de meeste supermarkten. Aanbiedingen beginnen vaak op maandag of donderdag en zijn geldig zolang de voorraad strekt. Zorg dus dat je er snel bij bent als je een goede aanbieding tegen komt!

 

Onder de kortingsactie “Goedkoper” staan vaak de levensmiddelen die vanaf nu nog goedkoper zijn bij de Lidl. De levensmiddelen die goedkoper zijn geworden kunnen allerlei soorten producten bestaan. Dit verschilt per keer van verse groente en fruit tot de vlees en vis afdeling maar veelal zullen het dranken, diepvries, conserven of andere lang houdbare producten betreffen. Tot wanneer deze prijzen laag blijven is meestal niet bekend maar zolang ze op de website van de Lidl en Yenom staan kun je ervan uitgaan dat de prijs nog actueel is.

 

Wil je graag zien welke Lidl aanbiedingen actueel zijn of wat er volgende week in de aanbieding is, bekijk het aanbiedingen overzicht van de Lidl op Yenom.nl

 

 

Naar de Lidl website