Spar supermarkt

Spar logo

In 1932 is Spar opgericht door Dhr. A. van Well. Samen met zijn afnemers heeft hij besloten om een samenwerking aan te gaan. Hierbij staat centraal inkopen, gezamelijke reclame, embleemvoering en overleg centraal. Vandaar het motto ‚ÄúDoor Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig‚ÄĚ ofwel DESPAR.
Inmiddels vele jaren later is Spar een van de grootste food retail organisaties van de wereld, met onder één naam meer dan 13.500 vestigingen in 33 landen. In 2007 heeft Spar de supermarktketen Attent overgenomen van de Sligro Group. De Attent winkels zijn "lid van Spar" en zijn echt buurt supers voor de lokale omgeving. De laatste jaren zijn een aantal Spar winkels omgebouwd naar Attent winkels en de grotere Attent winkels zijn omgebouwd naar Spar filialen.

In Nederland zijn er ongeveer 330 vestigingen van Spar. Spar supermarkten komen met name voor in kleinere plaatsen en wijken met 2000 tot 4000 inwoners. Het basisconcept is in alle supermarkten gelijk en de winkels liggen altijd op loopafstand.

De doelstelling van Spar is om de absolute nummer 1 te worden binnen het buurtsuper segment. Dit doet de Spar doordat alle Spar supermarkten door zelfstandige ondernemers te laten exploiteren. De filosofie hierachter is, net als bij vele andere supermarktketens zoals Attent en Golff, dat dit dé methode is om succesvol het lokale verzorgingsgebied te bedienen. De ondernemer staat tenslotte midden tussen zijn klanten en kent als geen ander hun wensen.

De Spar formule houdt onder andere in:

  • Ambachtelijke versmarkt: de lekkerste verswinkel die het dichtst bij de klant staat
  • Focus op het eigen merk
  • Klantgerichte winkelformules: Om de positie als marktleider in het buurtsupersegment verder uit te bouwen


Het assortiment bij Spar bestaat zowel uit A als B merken maar er is ook veel focus op het Spar huismerk. Daarnaast hebben veel winkels een vers afdeling waarbij de bakkerijafdeling de speerpunt afdeling is.

Spar supermarkten heeft wekelijk een folder met aanbiedingen. Hierin staan veel vers aanbiedingen, een aantal Spar huismerk aanbiedingen, een Topper en de overige aanbiedingen. Onder de overige aanbiedingen staan vaak de dranken en de wasmiddel aanbiedingen.

Wil je graag zien welke Spar aanbiedingen actueel zijn, bekijk het aanbiedingen overzicht Spar op Yenom.nl

 

 

Spar supermarkt

 

Naar de Spar website