Supercoop supermarkt

Supercoop logoDe Supercoop was onderdeel van Coop supermarkten ook wel Codis genaamd. Coop is in 1865 begonnen als coöperatie in Zaandam. Vandaar dat de naam uitgesproken wordt als Co-op (van coöperatie) en dus ook Superco-op. In Noord-Holland en Gelderland had de supermarktketen veel Supercoop filialen. Halverwege 2014 zijn de Supercoop supermarkten omgebouwd naar Coop Supermarkten en is de naam Supercoop verdwenen van de website en in de meeste winkels.

 

In 2010 waren er zo’n 60 Supercoop supermarkten verspreid over Nederland, vooral in het (noord) oosten en midden van het land. Sinds 2011 is met de nieuwe strategie van Codis dit aantal gedaald naar ruim 30 winkels. Voorheen was er een duidelijk onderscheid tussen de 3 formules van de Codis. Supercoop was één van de 3 formules van Codis, zo had iedere formule haar een eigen website, slogan en folder. Sinds de zomer van 2012 zijn de 3 formules dichterbij elkaar gekomen. Zo is er nu nog maar één website en ligt de nadruk niet meer op het type van de formule maar op het concept.

De voormalige Coop opzet was:

  • CoopCompact – Deze kleinere buurt- en dorpssupermarkten hebben de toevoeging Compact. Deze supermarkten bieden iets minder assortiment maar zijn nog steeds bijzonder compleet. Voorheen gebruikte de CoopCompact als slogan: 'Lekker Dichtbij'.
  • Coop – De bekende supermarkt van normaal formaat voor alle dagelijkse boodschappen. Deze supermarkten hanteerde de slogan: 'Lekker Gezond, Lekker Voordelig'.
  • Supercoop – Dit betreft de grotere supermarkten met een een prijsagressieve formule. Deze supermarkten hadden ook andere aanbiedingen dan de andere Coop winkels. De slogan van Supercoop was: 'Altijd de goedkoopste.

 

Inmiddels is de slogan van alle formules "Ik wil scherpe aanbiedingen" Alle winkels van Coop Supermarkten voeren de standaard A-merken in hun assortiment en hebben daarnaast een aantal huismerken als Markant, Melkan en First Choice. Ook heeft Supercoop haar eigen merk onder de naam: CoopSelect dat inmiddels ook bij de Coop winkels verkrijgbaar is. Dit is een topkwaliteit huismerk met veel verse producten met een authentieke herkomst, verfijnde smaak, bijzonder recept of een eenvoudige bereidingswijze. Het Coop Select assortiment bestaat uit een vast assortiment dat steeds verder wordt uitgebreid. Voorbeelden van categorieën voor Coop Select producten zijn Kaas & Brie, vleeswaren & salades, verse sappen en zoutjes.

 

Supercoop positioneerde zichzelf als een prijsstunter. Wekelijks had Supercoop iets minder aanbiedingen als de Coop winkels en gemiddeld zo’n 60 tot 70 aanbiedingen. Inmiddels zijn er geen Supercoop aanbiedingen meer maar kunnen de klanten terecht bij Coop supermarkten.

 

 

Supercoop winkel

 

Naar de Coop website