moederdagtaart

Moederdag gebak, minder voor meer!

Ieder jaar op de tweede zondag van mei worden de moeders in het zonnentje gezet en dat wordt traditioneel gevierd met een moederdagtaart. Supermarkten doen deze lekkernij volop in de aanbieding de week voor moederdag. Yenom.nl heeft bij 18 supermarkten de moederdagtaarten vergeleken met de aanbiedingen van vorig jaar en die van 2010.

Het eerste dat opvalt is dat de gemiddelde prijs voor een moederdagtaart voor het derde jaar op rij daalt. Was de gemiddelde prijs in 2010 nog € 6,45 in 2011 daalde deze met 1% naar € 6,38. Dit jaar daalde de prijs nog verder met bijna 6% naar € 6,03. Het lijkt meer dan alleen een moederdag trend te zijn. Yenom.nl heeft namelijk afgelopen maand de Oranje tompouce aanbiedingnen ook onder de loep genomen en hieruit bleek dat deze ook de laagste prijs per stuk hadden sinds 3 jaar.

De moederdagtaarten verschillen natuurlijk sterk in grote en smaak bij de diverse supermarkten. Er zijn maar weinig supermarkten die consistent ieder jaar dezelfde taart of vlaai in de aanbieding doen. Hierdoor wordt het vergelijk van de hoeveelheid, kwaliteit en prijs erg moeilijk.

Toch blijkt echter uit diepgaandere analyse dat de netto prijzen niet zijn gedaald maar juist gestegen! Zo is de diameter van de Boni en Emté moederdagtaart dit jaar kleiner dan vorig jaar maar is de prijs gelijk gebleven. De consument heeft dus een kleinere taart voor hetzelfde geld. Hopelijk proeft de consument dat Boni en Emté hebben gekozen voor een kwalitatief betere taart.