Aantal kerstaanbiedingen Dirk en Dekamarkt rijst de pan uit

De weken rond de Kerst zijn er extra veel aanbiedingen in de supermarkt en vooral de week voor het Kerstfeest.

Yenom heeft de aanbiedingen vergeleken van de week voor Kerst van 17 supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz en Vomar) met dezelfde week vorig jaar.

Niet alle supermarkten hebben dezelfde aanbiedingsperiode. Op een enkele supermarkt na lopen de Kerst aanbiedigen tot en/of met Kerst, bij sommige supermarktketens (Coop en Jan Linders) komen er in het weekend van 21 december nog nieuwe aanbiedingen, deze zijn niet meegenomen in de analyse.

Het aantal Kerst aanbiedingen is in de specifieke week met 6% gestegen ten opzichte van 2013. Deze stijging is relatief klein gebleven doordat er 4 van de 17 supermarkten een vorse daling laten zien in het aantal aanbiedingen.

Zo hebben Coop(-30%) en Jan Linders(-15%) minder aanbiedingen maar met de kanttekening dat nog niet alle aanbiedingen bekend zijn. Ook bij Jumbo en Vomar is een daling te zien in het aantal aanbiedingen. Zo heeft de Vomar wel vors meer aanbiedingen dan een gemiddeld week maar toch nog steeds 37% minder dan vorig jaar voor de Kerst.

Met 10% heeft Jumbo de kleinste daling in het aantal aanbieding, daarbij is het aantal aanbiedingen gelijk aan het gemiddeld over de rest van de weken. Jumbo is de enige supermarkt die niet het aantal aanbiedingen verhoogd of extra Kerstproducten in de aanbieding doet.

Bij de stijgers gaat Boni aan kop met 39% meer aanbiedingen, gevolgd door Albert Heijn (+32%), Aldi (+25%), EMTE (+21%) en Lidl (+18%). Bij Dirk zijn dit jaar veruit de meeste producten in de aanbieding, precies 200 stuks. Gevolgd door Dekamarkt (190) en Deen (155).

aantal aanbiedingen voor kerst