Kaas aanbiedingen

Albert Heijn kiest voor kaas aanbiedingen, Jumbo niet

Yenom heeft de kaas aanbiedingen van de afgelopen 47 weken (week 1 t/m 47) vergeleken met dezelfde periode van 2014, hierbij zijn de aanbiedingen van 15 supermarkten meegenomen (Albert Heijn, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar).

Nederlanders zijn echte kaasliefhebbers en dat is ook terug te zien in de kaas aanbiedingen. Kaas is een van de productgroepen met de meeste aanbiedingen zowel in totaal als gemiddeld per week. Bij de 15 supermarkten zijn er gemiddeld 3 kaas aanbiedingen per supermarkt.

Er is een stijging in het aantal aanbiedingen van 8% ten opzichte van 2014 en dit ligt iets boven het gemiddeld van alle productgroepen. Het assortiment is zeer diverse met veel merkproducenten en huismerken. De top 5 van kaas merken is in 2015 weinig veranderd, zo staat Beemster beide jaren op 1, gevolgd door Milner, Uniekaas, Maaslander en Old Amsterdam. In 2014 stond Uniekaas nog op de tweede plaats en Milner op de derde.

De goudgele kaas is veruit het meeste in de aanbieding toch is de opkomst van buitenlandse kaasjes te zien. Zo is er een stijging van 78% in het aantal aanbiedingen echter is dit nog steeds nihiel in aantallen.

Er zijn wel veranderingen te zien bij het aantal aanbiedingen per super. Zo zijn Albert Heijn (+108%) en Spar (+91%) zeer grote stijgers in het aantal aanbiedingen. Terwijl beide vorig jaar nog samen met Jumbo en Dekamarkt behoorde tot de supers met de minste kaas aanbiedingen. Albert Heijn is met de extra aanbiedingen van onderaan de lijst naar de top 3 supers met de meeste aanbiedingen geschoten. Opvallend daarbij is dat de Jumbo nog minder aanbiedingen heeft dan in 2014 en daarmee de hekkensluiter is qua aantal kaas aanbiedingen. De overige supers die veel inzetten op kaas aanbiedingen zijn de regionale supers zoals Hoogvliet, Poiesz, Vomar en Deen.

De promotieuitingen zijn ook aan verandering onderhevig zo zijn de kortingpercentage aan de bovenkant 50%+ en aan de onderkan 20%- aan het groeien. Kaas aanbiedingen zijn dus steeds vaker of voor een hele hoge korting (meer dan 50%) in de aanbieding of voor een heel korting (minder dan 20%). De tussen groep van 25% en 33% is een 2015 verder gedaald.
kaas aanbiedingen