barbecue vlees aanbiedingen

Barbecue producten met hogere korting in de uitverkoop

Met slechts enkele warme dagen is het barbecue seizoen nog niet echt begonnen en dat merken ook de supermarkten. Yenom heeft de barbecue aanbiedingen in week 12 t/m 23 van 2013 vergelijken met de aanbiedingen in dezelfde periode van vorig jaar. Hierbij is gekeken naar alle saus-, vlees- en non-food aanbiedingen waarbij het woord 'BBQ' of 'barbecue' voor kwam in de aanbiedingsnaam.

Bij de 18 onderzochte supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar) is er een sterke daling van 33% in het aantal aanbiedingen. Ofwel een derde minder barbecue producten in de aanbieding.

Bijna alle supermarkten laten een daling zien in het aantal aanbiedingen, behalve Deen, EMTE, Hoogvliet en Plus die stijgen in aantal ten opzichte van vorig jaar. De grootste dalers (Dekamarkt, Dirk en Spar) hebben zelfs helemaal geen aanbiedingen meer met 'BBQ' of 'barbecue'.

De barbecue aanbiedingen hebben dit jaar gemiddeld een hogere korting, was er in 2012 gemiddeld 26% korting op een BBQ product dit jaar is dat gestegen naar 28%. Het kortingsbedrag in euro is zelfs nog verder uiteen gelopen, in 2012 kreeg de consument gemiddeld € 1,99 korting per product. In 2013 is het kortingsbedrag gestegen naar € 3,45. Dit is ook terug te zien als er naar identieke producten wordt gekeken die beide jaren in de aanbiedingen waren.

barbecue aanbiedingen