Barbecue aanbiedingen

Barbecue uiteenlopend maar minder in de aanbiedingen

Het barbecue seizoen is volop in gang en Yenom heeft de barbecue aanbiedingen in week 20 t/m 32 van 2016 vergelijken met de aanbiedingen in dezelfde periode van 2013, 2014 en 2015. Hierbij is gekeken naar alle aanbiedingscategorieën zoals saus, vlees, vis en non-food waarbij het woord 'BBQ' of 'barbecue' of barbeque voor kwam in de aanbiedingsnaam.

Bij de 16 onderzochte supermarkten (Albert Heijn, Attent, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar) is er een sterke daling van 7% in het aantal aanbiedingen. Sinds 2014 daalt het aantal barbecue aanbiedingen en zo was er in 2015 ook al een daling van 7% te zien.

Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door minder vlees en vis aanbiedingen. Deze daling wordt deels gecompenseerd door groei van barbecue producten in andere categorieën zoals groentes, wijnen, brood en salades.

In 2015 waren er een aantal supermarkt namelijk Jumbo, Nettorama, Plus en Poiesz die er bovenuit sprongen met het aantal aanbiedingen. Dit jaar is wederom Poiesz een uitschieter maar ook Albert Heijn en Spar.

Inmiddels doen alle supermarkten mee met de barbecue trend, in tegenstelling tot 2013 toen er nog supermarkten (Dekamarkt, Dirk en Spar) waren die in dezelfde weken helemaal geen aanbiedingen hadden met 'BBQ' of 'barbecue'.
aantal barbecue aanbiedingen