yoghurt toetjes

Nederlandse toetjes van buitenlandse merken

Toetjes zoals yoghurt, vla en pudding worden veel gegeten door de Nederlanders, toch zijn de merken van onze toetjes veelal buitenlandse merken.

Yenom heeft de zuivel toetjes aanbiedingen van de afgelopen 23 weken (week 1 t/m 23) geanalyseerd en vergeleken met de toetjes aanbiedingen van 2013 in dezelfde periode. Hierbij is gekeken naar de zuivel toetjes zoals yoghurt, kwark, vla, pudding bij 18 supermarkten: Albert Heijn, Aldi, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar, Vomar.

Over het gehele zuivel assortiment is er een lichte stijging van 3% in het aantal aanbiedingen, echter binnen de toetjes aanbiedingen is er een daling van -3% ten opzicht van 2013. Deze daling wordt veroorzaakt door een daling in het aantal toetjes aanbiedingen bij supermarkten zoals: Coop (-43%), Boni (-18%), Jumbo (-15%) en EMTE (-13%). Vooral de daling bij de Coop (van 97 naar 55 aanbiedingen) en de Boni (van 76 naar 62 aanbiedingen) hebben een impact. De overige supermarkten laten bijna allemaal een lichte stijging zien.

Beide jaren zijn er weinig verschillen in de top 5 merken met de meeste aanbiedingen. Zo staat het Franse Danone beide jaren op 1 gevolgd door het Duitse Almhof op de tweede plaats. Dit jaar staat het Zweeds-Deense merk Arla/Melkunie op 3 (in 2013 op 4) en plekken 4 en 5 zijn voor de Nederlandse merken Zuivehoeve en Mona. De grootste stijger onder de merken is Optimel die van 9 aanbiedingen naar 23 is gegaan.

Ondanks dat er dit jaar minder toetjes in de aanbieding zijn geweest is het kortingspercentage gestegen van 28,2% naar 29,7%.
top10 merken toetjes 2014