supermarkt speelgoed

Supers concurreren met speelgoedwinkels

Sinterklaas is weer in het land en dus is het tijd voor extra veel snoepgoed aanbiedingen maar ook speelgoed aanbiedingen. De supermarkten zitten volop in op de verkoop van speelgoed in de weken voor sinterklaas.

Yenom heeft de speelgoed aanbiedingen bij 18 supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Attent, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Lidl, Plus, Poiesz, Spar, Vomar) van de 5 weken voor de aankomst van Sinterklaas (week 42 t/m 46) geanalyseerd.

In 2015 zijn er in deze 5 weken maar liefst 123 speelgoed aanbiedingen bij de supers. Een stijging van 38% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Als gekeken wordt naar het aantal speelgoed aanbiedingen in 2013 is deze stijging nog veel groter, namelijk 71% meer aanbiedingen.

Bijna alle supers die speelgoed in de aanbieding hebben stijgen in het aantal aanbiedingen, vooral Aldi, Dirk en Lidl stijgen hard. Zo hebben ze het aantal aanbiedingen in twee jaar verdubbeld, Aldi van 7 naar 15, Lidl van 16 naar 33 en Dirk zelfs van 13 naar 36 aanbiedingen. Ook Albert Heijn, Dekamarkt en Hoogvliet hebben een flink aantal speelgoed aanbiedingen.

Supermarkten staan al lange tijd onder druk doordat steeds meer winkels supermarkt producten zijn gaan verkopen zoals: wasmiddelen en etenswaren. Het lijkt er nu op dat supermarkten op hun beurt de concurrentie aangaan met de speelgoedwinkels.
speelgoed aanbiedingen