supermarkt slagerij

Wie vervangt de C1000 slager?

Binnen de supermarkt is vlees, vis en vegetarisch een belangrijke productgroep die wekelijks veel aanbiedingen heeft. Yenom heeft de vlees, vis en vegetarisch aanbiedingen van de afgelopen 41 weken (week 1 t/m 41) vergeleken met dezelfde periode van 2014, hierbij zijn de aanbiedingen van 16 supermarkten meegenomen (Albert Heijn, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar).

Het aantal aanbiedingen bij de 16 supermarkten over 2014 en 2015 is gelijk gebleven. Echter de supermarktketen C1000 is sinds week 28, 2015 gestopt en niet langer actief waardoor er een correctie plaats moet vinden voor de periode waarin er geen C1000 aanbiedingen meer zijn. De C1000 stond bekend om de slagers afdeling met kwalitatieve producten die vaak en scherp in de aanbieding waren. Dat is ook terug te zien als er naar de standaard multibuy wordt gekeken, waar C1000 voornamelijk 50% Korting en 1+1 Gratis had voor de aanbiedingen.

Opvallend genoeg heeft de Jumbo deze vlees, vis en vegetarisch aanbiedingen niet meegenomen in het promotie aanbod. Jumbo is de supermarkt met de minste vlees, vis en vegetarische aanbiedingen, niet alleen in aantal maar zelf minder dan de helft van het gemiddelde van alle supers.

Als de C1000 aanbiedingen buitenspel worden gehouden is er een lichte stijging van 3 procent te zien. Op het eerste gezicht zou deze stijging vele malen hoger moeten zijn om het vertrek van C1000 op te vullen. Dit is ook het geval, echter er is een daling bij voornamelijk regionale supers zoals Deen (-4%), Poiesz (-4%), Vomar (-4%) en EMTE (-6%) in het aantal vlees, vis en vegetarisch aanbiedingen. Er is dus wel degelijk een grote stijging die de dalingen compenseert. De grootste stijging komt bij Boni supermarkt vandaan, met ruimt 22,5% meer vlees, vis en vegetarisch aanbiedingen dan in 2014.

Het lijkt er betreft aantallen op dat Boni vol inzet om de C1000 slager te vervangen, echter of dit ook voor het product assortiment en kwaliteit geldt zal nader bekeken moeten worden. Naast eens stijging in de aanbiedingen heeft Boni ook veel aanbiedingen in de euro weken dat oorspronkelijk een C1000 concept was. aantal vlees, vis, vega