vis aanbiedingen

Zalm aanbiedingen spingen er bovenuit

Yenom heeft de vis en schelpdier aanbiedingen van het afgelopen half jaar (week 13 t/m 38) vergeleken met de aanbiedingen uit dezelfde periode van vorig jaar. In de analyse zijn de aanbiedingen van 16 supermarkten meegenomen: Albert Heijn, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar.

Er is een daling van ruim 7% in het aantal vis/schelpdier aanbiedingen vergeleken met 2013. Over de alle vlees, vis en vegatarisch aanbiedingen is een daling te zien in het aantal aanbiedingen, alleen is deze slecht 2%.

Het aanbod in type vis en schelpdieren in de aanbieding is weinig veranderd, beide jaren is zalm de vis die het meeste in de aanbiedingen is, gevolgd door haring en pangasiusfilet. Verder zijn er incidenteel andere vistype in de aanbieding zoals Meerval, Sliptong, Paling en Oesters.

Bijna alle vissoorten zijn dit jaar minder in de aanbiedingen dan in 2013, met uitzondering van Makreel en Mosselen deze zijn gestegen in het aantal aanbiedingen.

Verder zijn er vooral veranderingen te zien in de promotie en het eet moment. Een voorbeeld is dat 8% van de zalm aanbiedingen dit jaar een aanbieding voor sandwich/toast zalm is terwijl dit in 2013 nog niet voorkwam. Ook is er een stijging te zien in het benoemen van Barbecuevis en Gourmetvis producten.

vis aanbiedingen