ijs aanbiedingen

Zomer ijsjes steeds voordeliger

Yenom heeft de ijsjes aanbiedingen van de afgelopen 20 weken (week 14 t/m 33) vergeleken met dezelfde periode van 2014, hierbij zijn de aanbiedingen van 17 supermarkten meegenomen (Albert Heijn, Aldi, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar)

Op het eerste gezicht lijk het aantal aanbiedingen dit jaar gelijk te zijn aan 2014. Echter in 2014 was het WK voetbal dat in de zomer extra veel aanbiedingen opleverde zo ook bij de ijs aanbiedingen. Als de WK, voetbal en oranje ijsjes buiten beschouwing worden gelaten is er een stijging van 7% in het aantal aanbiedingen. Beide jaren is het aantal aanbiedingen per week tussen de 15 en 20 stuks met twee uitschieters. De eerste uitschieter wordt veroorzaakt door Pasen, waarbij er extra veel ijs in de aanbieding is. De tweede uitschieter wordt voornamelijk veroorzaakt door de supermarkt Boni die beide jaren ruim 10 extra ijs aanbiedingen heeft in week 25.

Verder is te zien dat vooral regionale supermarkten stunten met veel aanbiedingen en diepe kortingen. Deen is heeft de meeste ijsaanbiedingen, in 2015 maar liefst 51 aanbiedingen. Gevolgd door Boni, Spar, Hoogvliet en Jan Linders. De supermarkten met de minste ijsjes in de aanbiedingen zijn Aldi, Lidl, Jumbo, Albert Heijn en Dekamarkt, hierbij was Lidl in 2014 nog een van de supermarkten met de meeste aanbiedingen door de WK ijsjes.

Het totaal aantal promotieuitingen zoals multibuy termen: 50% Korting, 1+1 Gratis, 2+1 Gratis, 33% Korting etc, zijn nagenoeg gelijk gebleven in beide jaren. Toch is er een verschuiving in het kortingspercentage, zo hebben dit jaar ruim de helft van de multibuy termen 33% korting of meer. Dat de prijzen dalen is ook terug te zien aan gemiddeld aanbiedingsprijs. Was de gemiddeld voor prijs in 2014 nog 2,37 euro in 2015 is dat met 7% gedaald naar een gemiddelde van 2,20 euro per aanbieding.

multibuy ijsjes