drank aanbiedingen oudjaar

Drankaanbiedingen later in december

Meer drank aanbiedingen en hogere concentratie aanbiedingen in de laatste 2 weken van december vergeleken met vorige jaar december.

Met de feestdagen in december wordt er traditioneel meer alcohol genuttigd dan gedurende de rest van het jaar. Omdat mensen vaak wat bijzonders willen, zien veel slijterijen hun omzet stijgen in deze periode. Yenom heeft de aanbiedingen in de december maand van 4 grote slijterijketens (Gall & Gall, Mitra, Dirck III, De Wereld van Dranken) vergeleken met de aanbiedingen van 2009.

Uit de analyse komt naar voren dat in beide jaren het aantal aanbiedingen in december gemiddeld genomen toeneemt ten opzichte van andere maanden. Bij 3 van de 4 slijters stijgt het aantal aanbiedingen t.o.v. 2009, en bij één slijterijketens daalt het aantal. De piek in de aanbiedingen vindt in 2010 later in het jaar plaats dan in 2009. Zo is bij Gall & Gall is het aantal aanbiedingen nagenoeg gelijk gebleven, toch is te zien dan de grote golf met aanbiedingen dit jaar een weekje later is begonnen. Lag het begin van de piek vorig jaar nog in week 49, dit jaar is dat verplaatst naar week 50.

bubbels in de aanbiedingOok bij Mitra met de 2 wekelijkse aanbiedingen folder is het totaal aantal aanbiedingen over december vrijwel gelijk gebleven. Toch waren de aanbiedingen vorige jaar bijna gelijk verdeeld over de weken. Nu zit er een verschil van meer dan 40% tussen de eerste 2 weken van december en de laatste 2 weken, de concentratie van aanbiedingen ligt dus net als bij de Gall meer op de laatste 2 weken.

De Wereld van Dranken heeft als enige slijterijketen minder aanbiedingen dan vorig jaar. Waren er in 2009 nog 19 aanbiedingen in de eerste 2 weken van december, dit jaar is dat gedaald tot slechts 13.

Dirck III daarentegen heeft het aantal aanbiedingen fors laten toenemen. Waren er vorig jaar nog 53 aanbiedingen, dit jaar is dat met bijna 40% gestegen. Dirck III heeft blijkbaar hoge verwachtingen van de aankomende feestdagen.

LEES OOK
Slijters knallen met wijn aanbiedingen
Voor de echte bubbel naar de slijter