wijn aanbiedingen

Slijters knallen met wijn aanbiedingen

Slijters fors meer wijn in de aanbieding dan vorig jaar, vooral uwTopslijter en Gall stijgen met promoties. Populariteit wijn merken verschilt ten opzichte van vorig jaar.

Vergelijkingssite Yenom.nl heeft de wijnaanbiedingen van supermarkten en slijterijen onder de loep genomen. De analyse is uitgevoerd voor de periode van week 29 t/m week 43 in 2010 en 2011. Bij de vergelijking zijn de aanbiedingen van de volgende 16 supermarkten en 5 slijterijketens bekeken: Albert Heijn, Attent, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Bas & Digros, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Plus, Spar, Super de Boer, Supercoop, Vomar, De Wereld van Dranken, Dirck III, Gall & Gall, Mitra en uwTopslijter.

Bij de 5 slijterijketens zijn er in 2010 gemeten op weekbasis 365 wijn aanbiedingen geweest. Bij alle 16 supermarktketens tezamen zijn er 506 aanbiedingen geweest. Per slijter zijn er dus wekelijks gemiddeld 5,6 wijnaanbiedingen en bij supermarkten 2,4 per week. Bij de supers hebben Plus, Vomar en Hoogvliet de meeste wijnaanbiedingen. Bij de slijters steken Gall en Dirck ver boven de andere ketens uit. Voor wat betreft de wijn merken blijkt dat de slijters andere merken in de aanbieding doen. Zij beconcurreren elkaar blijkbaar niet op de prijs van bepaalde merken. Bij de supers ligt dit anders; daar zijn bekende merken vaak bij meerdere supermarkten in de aanbiedingen. Naast de huiswijn zijn populiare merken in 2010: Gato Negro, Indomita en Gallo Family.

In 2011 zijn er bij de supermarkten 503 wijn aanbiedingen, waarmee het aantal van 2010 vrijwel geëvenaard wordt. Bij de slijters is wel een duidelijke stijging waar te nemen. Dit jaar zijn er 395 aanbiedingen; een stijging van ruim 8%. De stijging wordt veroorzaakt door een forse toename van het aantal aanbiedingen bij Gall (+18%) en UwTopslijter (+64%). Bij Dirck daalt het aantal juist sterk met 20%.

Wat wel opvalt is dat de top 5 van wijnaanbiedingen bij de supers behoorlijk anders ligt. Was in 2010 Gato Negro nog het populairst, dit jaar is deze wijn gezakt naar de 5e plaats. Het meest in de aanbiedingen zijn dit jaar de merken: Hardys, Graffigna en Gallo Family. Hiermee weet Gallo zich voor het 2e jaar op rij in de top 3 te handhaven.

LEES OOK
Drankaanbiedingen later in december
Voor de echte bubbel naar de slijter