whisky aanbiedingen

Whisky: 50% meer in de aanbieding

Whisky is populair en supermarkten stunten met bekende whisky merken, slijters gaan voor de kwaliteitswhisky.

Whisky wordt steeds populairder! Stond de drank een aantal jaar geleden nog alleen bij de slijters in de schappen nu is deze al terug te vinden in veel slijter afdelingen van de supermarkt. De drank is duidelijk in de opmars bij het grote publiek en deze trend lijkt door te zetten.

Yenom heeft de whisky aanbiedingen over een periode van 20 weken (week 25 t/m 44) van de afgelopen 3 jaar (2010-2012) geanalyseerd. De whisky aanbiedingen zijn geanalyseerd bij de volgende 5 grote slijterijketens: De Wereld van Dranken, Dirck III, Gall & Gall, Mitra, uw topSlijter en 13 supermarktketens: Albert Heijn, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Plus, Spar, Vomar.

In 2010 waren erbij de slijterketens en supermarkten 365 whisky aanbiedingen, in 2011 steeg dit aantal naar 402 aanbieding, een stijging van 10%. Echter dit jaar stijgt het aantal nog verder met ruim 35% naar 545 whisky aanbiedingen. Een stijging van bijna 50% over 2 jaar.

De whisky is nog niet bij iedere onderzochte supermarktketen in de aanbieding zo hebben de Albert Heijn, Dirk, Jan Linders, Jumbo, Plus en Spar geen whiskies in de aanbieding. Supermarkten met in 2012 veruit de meeste whisky aanbiedingen zijn Hoogvliet (19x), Dekamarkt en Vomar (18x). Bij de slijters zijn dit Gall & Gall (202x) en Mitra (112x). Opvallend is dat er bij bijna alle supers en slijters een stijgende lijn is in het aantal aanbiedingen, waarbij Coop, Gall en Mitra in 2 jaar bijna het aantal aanbiedingen hebben verdubbeld.

De supermarkten hebben nagenoeg alleen bekende whisky merken in de aanbieding zoals: Ballantine, Glen Talloch, Jack Daniels, Johnnie Walker, Teacher's, The Famous Grouse en Vat 69. En juist deze merken zijn steeds minder in de aanbieding bij de slijterketens. De slijters richten zich met het aanbiedingen aanbod meer op de minder bekende namen en kwaliteitswhisky. Het lijkt er dus op dat de slijters zich blijven onderscheiden van de supermarkten alleen is er veel concurrentie van de online webwinkels.

Neem een kijkje bij de Whisky aanbiedingen van deze week