moederdag likeur aanbiedingen

Moederdag Likeuraanbiedingen

Sterke daling aantal likeur aanbiedingen met Moederdag, supers richten zich op chocolade en parfum en de slijters op bubbels.

Moederdag blijft een populaire feestdag, waarin moeders in het zonnetje gezet worden. Naast bloemen, parfum en chocolade wordt ook vaak een likeurtje cadeau gedaan. Yenom heeft onderzoek gedaan over 2010 en 2011 naar de ontwikkelingen op dit gebied. In de analyse is gekeken naar de aanbiedingen in de week voor moederdag bij zowel supermarkten als slijterijen. De volgende 16 supermarkten zijn bekeken: AH, Attent, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Emté, Golff, Jan Linders, Jumbo, Plus, Spar, Supercoop, Super de Boer en Vomar.

En qua slijterijen is gekeken naar Gall, Dirck III, Mitra, UwTopslijters en de Wereld van Dranken.
Wat direct opvalt is dat het totaal aantal likeur aanbiedingen in 2011 ten opzichte van 2010 fors is gedaald met maar liefst 21%. Deze daling is het sterkst bij de supermarkten (29%). Het aantal aanbiedingen bij de slijters (5 ketens) is in beide jaren groter dan bij de supermarkten (16 ketens). Blijkbaar gaan veel mensen toch voor hun likeurtje naar de slijterij ipv de supermarkt.

De populairste drank in 2010 was Coebergh gevolgd door Licor 43 en Baileys. In 2011 staat Licor 43 op nummer 1 gevolgd door Baileys en Sheridan’s. Coebergh komt niet voor in de top 5, dus bljkbaar is deze drank rond moederdag in populariteit gedaald.

Qua supermarkten is er een groot verschil in de aanbiedingen van likeuren. In 2011 zijn de uitschieters in aantal aanbiedingen Emté en Golff, gevolgd door Dekamarkt, Deen en Hoogvliet. En vorige jaar ging Deen met 7 aanbiedingen aan kop, gevolgd door Emté, Hoogvliet en Vomar.

Bekijk hier alle Likeur aanbiedingen.

LEES OOK
05-2013: Moederdag: likeur of prosecco?
05-2012: Moederdag gebak, minder voor meer!