likeuren

Moederdag: likeur of prosecco?

Moeders krijgen minder likeuren met Moederdag en meer Prosecco's

De tweede zondag van mei is het Moederdag, een feestdag waar veel supermarkten en slijters op inspelen met Moederdag cadeaus. Veel supermarkten en slijterijen hebben in de week voor Moederdag extra likeurtje in de aanbiedingen.


Yenom heeft de likeuraanbiedingen in de week voor Moederdag bij de 5 grote slijterijketens (Gall & Gall, Dirck III, Mitra, uwTopslijters en de Wereld van Dranken) en 18 supermarktketens (AH, Aldi, Boni, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar) vergeleken met vorig jaar.

Bij de slijters zijn er dit jaar duidelijk minder aanbiedingen dan in 2012, een daling van 17%. Deze daling komt bij alle slijterijketens voor behalve bij de Mitra die juist een stijging laat zien. De daling in het likeur aanbod wordt door de slijters ingevuld door extra mousserende wijnen en prosecco's in de aanbieding te doen.

Bij de supermarktketens is er juist een stijging van het aantal aanbiedingen te zien. Vooral bij supermarkten als EMTE, Deen, Dekamarkt en Coop zijn er meer aanbiedingen. Een totale stijging van 20% meer aanbiedingen, echter zijn er in 2013 wel minder supermarkten die een likeurtje in de aanbieding doen.

Chocolade likeurtjes en Koffie likeurtjes zijn beide jaren erg populair, zo staat Baileys beide jaren op nummer 1, toch zijn kleine verschuivingen in de top 10 te zien. Stond in 2012 de likeur 'Boswandeling' nog op de tweede plaats, dit jaar komt de likeur niet meer voor in de aanbiedingenlijst. Daarintegen is 'Licor 43' sterk in opkomst, in 2012 stond het likeurtje nog op een gedeelde zevende plaats dit jaar staat Licor 43 op de tweede plaats.

Naast likeurtjes is er bij de supermarkten een stijging in het aantal aanbiedingen van bloemen, chocolade, parfum en verzorgingsproducten. Het lijkt erop dat moeders dit jaar extra verwend worden.

likeuren in 2012 en 2013Neem een kijkje bij de Likeuraanbiedingen van deze week

LEES OOK
05-2012: Moederdag gebak, minder voor meer!
12-2011: Voor de echte bubbel naar de slijter
05-2011: Moederdag Likeur aanbiedingen