Record aantal aanbiedingen

13 december 2009


Deze week is er een record aantal wekelijkse supermarkt en slijterij aanbiedingen op yenom.nl te vinden. In totaal maar liefst 2274 supermarkt aanbiedingen en 503 drank aanbiedingen. Een deel van de stijging is te verklaren doordat sinds vorige week naast de aanbiedingen van albert heijn, aldi, attent, c1000, coop, dirk, bas & Digros, Dekamarkt, EM-TE, Golff, Jumbo, Lidl, Plus, Spar, Super de Boer en Supercoop nu ook de aanbiedingen van Deen op Yenom te vinden zijn. Wekelijks heeft Deen 80 aanbiedingen dus dit veroorzaakt niet alleen de stijging van meer dan 100%.

Veel supermarkten hebben extra veel aanbiedingen voor de komende kerstdagen. De aanbiedingen lopen uit een van zeer leuke vlees gerechten als luxe gourmetschotels tot simpele sausjes voor bij het kerstdiner. De supermarkten pakken extra uit dit jaar door niet alleen veel meer aanbiedingen maar ook door de website in een kerst sfeer te maken met leuke kerstballen en versiering. Sommige supermarkten hebben zelfs speciale kerst thema's ingericht op hun website.

Ook de slijterijen als Gall & gall, DirckIII, Mitra en De Wereld van Dranken pakken dit jaar extra uit. Het aantal drank aanbiedingen is de laatste weken met ruim 150% gestegen. Zo zijn er extra veel wijnen in de aanbieding en ook de champagne ontbreekt niet in de kortingacties. Dat de supermarkten en slijterijen zo uitpakken heeft te maken met de crisis. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel(CBL), de koepel van supermarkten, besparen veel mensen dit jaar op de wintersport vakantie of gaan ze niet uit eten met kerst maar blijven ze lekker thuis. Hierdoor verwachten de supermarkten een omzet van 1,9 miljard voor de kerstdagen, aldus de Telegraaf. Hierbij speelt de supermarkt prijzenoorlog ook nog een rol. Supermarkt willen in de slag om de klant zeker niet onderdoen voor elkaar op het gebied van acties en kortingen. En daar varen we als consument wel bij.

- Yenom Team -

 

Terug naar het 'Laatste Nieuws'

Â